tiistai 15. toukokuuta 2018

1918-haaste kooste





Kun joku heittää historiaan liittyvän lukuhaasteen, niin pakkohan siitä on ottaa koppi. Omppu tarjoili meille blogissaan 1918-aiheisen haasteen. Hyppäsin kylläkin mukaan aika paljon haasteen julkaisun jälkeen, mutta onnistuin kuitenkin lukemaan haasteeseen viisi kirjaa ja kirjoittamaan blogiin neljästä kirjasta (vaikkakin kaksi kirjaa on samassa postauksessa eli yhteensä kolme postausta):

  1. Risto Linstedt, Eero Ojanen: 1918 – Matkoja muistin rintamilla. Kirjapaja 2017.
  2. Mervi Kaarninen: Punaorvot 1918. Minerva 2008.
  3. Mike Pohjola: Sinä vuonna 1918. Gummerus 2018.
  4. Heidi Köngäs: Sandra. Otava 2017.
  5. Tiina Lintunen: Punaisten naisten tiet. Otava 2017.

Itsellä ei ollut mitään suuria suunnitelmia tämän haasteen osalta. Tosin matkan varrella ajattelin, että nyt kahmin itselleni aiheeseen liittyviä romaaneja!!!
Just niin...
Taisi mennä taas vähän tietokirjapainotteiseksi, se jäi vähän hampaan koloon omalta osalta. Mutta nyt odotankin,  mitä kaikkea muut haasteeseen osallistuneet ovat lukeneet ja josko sieltä löytäisi itselle kivaa aiheeseen liittyvää kaunokirjallisuutta sitten lisättäväksi to be read -listalle!

Lukemisen lisäksi katsoin viime keväänä Yleltä Kotikatsomossa näytetyn Täällä pohjantähden alla (Timo Koivusalo, 2009). Perustuu siis Väinö Linnan saman nimiseen romaaniin (joka muuten löytyy omasta hyllynlämmittäjä kasasta tänä vuonna....) Tämän olisin siis voinut kaunokirjallisuutena lukea myös tähän haasteeseen, vaikka tarinan aikajännehän on paljon pidempi kuin vain vuosi 1918. Ja Yle Areenasta löytyy myös Edvin Laineen 1968 ohjaama elokuva. Pitänee laittaa sekin katsoen.

Katsoin Yleltä myös dokumentin Dragsvikista...

Että tällainen haastekooste sitten tällä kertaa. Voisin kuvitella toistekin osallistuvani samankaltaiseen. Ja nyt tsekkailemaan niitä muiden lukemisia!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti