maanantai 25. syyskuuta 2017

Lukemattomia kirjoja....

Otsikon voi mieltää monella eri tavalla.
Maailma on täynnä lukemattomia kirjoja. Minun hyllyni pursuavat lukemattomia ja LUKEMATTOMIA kirjoja. Sängyn vierellä pino lukemattomia ja LUKEMATTOMIA kirjaston kirjoja.
Kyllä suomen kieli on sitten hauska.... 😉

Nyt on jo kulunut kuukausi siitä, kun kotiuduin harjoittelusta. Toisaalta tuntuu, kuin siitä olisi jo ikuisuus. Toisaalta taas, kuin olisin eilen ajellut kotiin. Kiire iski heti kotiin palattua: työt, toiset työt, vapaaehtoistyöt, joululahjojen neulominen, opinnäytetyö, projektiopinnot... Olenko ehtinyt lukea? Tuskin, mutta siitä hieman myöhemmin.

Harjoittelun loppu sujui mukavasti ja sain edelleen tehdä hyvin monipuolisia töitä. Kirsikkana kakun päällä harjoittelussa oli kirjastonhoitajan järjestämän päivän, jolloin kaikki kirjaston talkoolaiset ja hän itse lähdimme Kuopioon. Päivän aikan vierailimme Varastokirjastossa ja ortodoksisessa kirkkomuseo RIISAssa.

Varastokirjasto oli melko vaikuttava tapaus. Kirjoja ja hyllyjä hyllyjen jälkeen. 




Suomen ortodoksisessa kirkkomuseossa RIISAssa löytyi myös paljon katseltvaa ja ihmeteltävää. Tosin näyttelytilat olivat hieman hämärät, mutta en antanut asian häiritä turhan paljon. Erityisesti pidin kosketusnäytöstä, jolla saattoi selata vanhaa digitoitua käsikirjoitusta. Tällainen olisi ihan mahtava myös Valamon kirjastossa.














Kotiin paluu on siis todella ollut kiireinen, hektinenkin ja toiminnan täyteinen. Hirveästi en siis ole ehtinyt lukemattomien kirjojen pinoon kajota, vaikka se tosiaan on ihan kunnon kasa kirjoja. Samaan aikaan lukemisen alla on tällä hetkellä esimerkiksi, Arkielämän pyhät (Tiihon (Ševkunov), arkkimandriitta), Lotta Kuosmasen sota (Aitovieri, Hilma) ja Irenan lapset (Mazzeo, Tilar J.). Ja vaikka kiire ei tämän syksyn aikana tunnu aikoihin helpottavan, niin pyrin kuitenkin saamaan lukemattomien kirjojeni pinon pienenemään. Nyt erityisesti, kun olen opetellut tavan, miten neuloa (tai siis minä kyllä kudon myös puikoilla) ja lukea samaan aikaan 😀


Ps. Syksyn menoihin kuuluu perinteisesti myös kirjamessuja. Itse vietän Turun Kirjamessut talkoolaisena Lintulan luostarin osastolla (A/18) sekä Helsingissä Kirjamessuilla talkoilen Valamon luostarin osastolla (6k90)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti