torstai 2. maaliskuuta 2017

Hyllynlämmittäjä 2017

Minulla on paljon kirjoja.
Liikaa kirjoja?!?!?
Siis voiko kirjoja olla liikaa?
Ei minusta!

Tai ehkä silloin, kun kirjahyllyistä loppuu tila ja kirjat kasaantuvat lipaston päälle, lattialle, yöpöydälle... Vaatekaapissa saattaisi olla tilaa?

Mutta silti on vain kirjoja, jotka on pakko saada, joita ei voi jättää kirjastojen poisto- tai vaihtokärryihin, kirpparille tai antikan alepöytään. Harvemmin kirjakaupat ovat minulle se vaikea paikka, mutta edellä mainitut...

Paljon kirjoja on siis siunaantunut ja iso osa on myös lukematta. Mutta nyt aion tarttua Hyllynlämmittäjä 2017 - haasteeseen. Tarkoituksena on lukea vuoden aikana 12 kirjaa omasta hyllystä, jotka ovat syystä tai toisesta jääneet lukematta aikaisemmin ja raportoida haasteen etenemisestä #hyllynlämmittäjä.

Suuri osa tämän vuoden jo luetuista ovat myös kyllä hyllynlämmittäjinä toimineet tässä taloudessa, mutta luodaan nyt ihan oma listaus tälle haasteelle:

  1. Hietamies, Laila: Lehmusten kaupunki
  2. Hietamies, Laila: Kukkivat kummut
  3. Hietamies, Laila: Syksyksi kotiin
  4. Hietamies, Laila: Koivu ja tähti
  5. Hietamies, Laila: Kallis kotimaa
  6. Gomez-Jurado, Juan: Taivaspaikka
  7. Gomez-Jurado, Juan: Petturin merkki
  8. Pasternak, Boris: Tohtori Zivago
  9. Kivikas, Albert: Nimet marmoritaulussa
  10. Horster, Hans-Ulrich: Lapsi 312
  11. Liksom, Rosa: Väliaikainen

Ehkä vaikuttaa yksitoikkoiselta listalta, mutta jostain on aloitettava. Ja se on täysi fakta, että Hietamies/Hirvisaari dominoi omaa kirjahyllyäni. Olen jo 12-vuotiaana hurahtanut kahteen Hietamiehen sarjaan ja tämän jälkeen lukenut muitakin. En kuitenkaan läheskään kaikkia, vaikka samalla kova pyrkimys on ollut kerätä Lailan koko tuotanto hyllyyn (eikä se hirmuisen kaukana kait olekaan).

Joukosta löytyy myös Tohtori Zivagon kaltainen tämä-nyt-vain-kuuluu-löytyä-hyllystä sekä hieman uudempia hyllyn asukkeja (Väliaikainen ja Maria Aunukselainen), jotka ajattelin lukea, ennen kuin niistä tulee vuosia hyllyjä lämmittäneitä.

*päivittyvä - päivitän listaan linkin kirjojen esittelyistä*




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti