keskiviikko 11. lokakuuta 2017

Paulo Coelho: Brida

Tämä Coelhon kirja on toinen, jonka olen kirjailijalta lukenut. Reilu vuosi sitten olen lukenut Alkemistin. Tuo kirja tuntui alkuun haastavalta. Mutta mitä lähemmäs loppua tultiin, sitä enemmän innostuin ja tykästyin kirjaan. Tämän kirjan kanssa en kuitenkaan päässyt samoihin innostumisen pisteisiin.

Brida on nuori irlantilaisnainen, joka kokee magian mielenkiintoiseksi ja omaksi "jutukseen". Hän etsii itselleen opettajaa ja löytääkin tietäjän ja myöhemmin Wicca-nimisen naisen, josta sitten tulee hänen varsinainen opettajansa Kuun perinteen polulla. Brida edistyy tiellään ja löytää toisen puoliskonsa. Hän löytää oman paikkansa maailmassa, elämäntarkoituksen.

Hän kohotti hiukan tytön T-paidan helmaa niin että napa tuli näkyviin. Sitten hän otti kaapunsa taskusta kvartsikiteen ja pani sen navan päälle.
"Haluan, että suljet nyt silmäsi", hän sanoi lämpimällä äänellä. "Haluan, että näet taivaan värin, mutta silmät suljettuna."


Kirjan kantavia teemoja ovatkin juuri itsensä ja myös elämäntarkoituksen löytäminen. Ei siis helpoimpia teemoja. Lukeminenkaan ei itseltä sujunut ongelmitta. En meinannut välillä pysyä perässä, mitä kirjailija oikeastaan haluaa sanoa. Olikohan kirja tietyllä tapaa filosofiassaan liian korkealentoista... Myös magian, noituuden ja kristinuskon voimakas sekoittaminen häiritsivät (johtunee ehkä omasta taustasta), vaikka toisaalta en sano, etteikö vanhoissa luonnonuskonnoissa ja esimerkiksi wiccalaisuudessa olisi samanlaisia asioita kuin kristinuskossa ja ne jopa ovat aikojen saatossa varmasti sekoittuneet. Päähenkilö vaikutti myös väillä melko naivilta tapaukselta, vaikkakin hänen kasvuaan ihmisenä tietyillä tasoilla oli kuitenkin mielenkiintoista seurata.


****
Tämä on kertomus Bridasta, nuoresta ja kauniista irlantilaisnaisesta, joka etsii viisautta. Matkallaan hän tapaa tietäjän, joka opettaa hänet ylittämään pelkonsa, ja naisen, joka opettaa hänet tanssimaan maailman salatun musiikin tahtiin. He näkevät, että Bridalla on lahja, mutta tämän täytyy itse löytää se. Samalla kun Brida etsii kohtaloaan, hän yrittää saada tasapainoon ihmissuhteensa ja oman halunsa muuttaa itseään.

Brida on herkkyyttä ja iloa tulviva tarina, jossa magia puhuu kaikkia ihmissydämen kieliä.
(takasivu)

Coelho, Paulo

Brida
Bazar
2009
3. painos

272 sivua

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti