maanantai 12. helmikuuta 2018

Ystävänpäivän lukumaraton



Pian se starttaa, elämäni ensimmäinen lukumaraton. Tämä ystävänpäivämaraton on vielä pidennetty, sillä ystävänpäivä osuu keskelle viikkoa. Joten viikonloppunakin olisi voinut jo aloittaa tämän 24-tuntisen, mutta oma viikonvaihde oli kyllä aika täysi. Ja maratoniahan emännöi Kirjavarkaan tunnustuksia -blogi, jossa voi edelleen käydä ilmoittautumassa, sillä maraton kestää tosiaan tuonne keskiviikolle asti.

Päivittyvä postaus

manantai 12.2. klo 7.50.

Aloitan siis tänään maanantaina ja tähän samaiseen päivitykseen postailen sitten edistymistä varmaan pari kolme kertaa. Ja huomenna viimeistään kokoan, miten on 24 tuntia sujunut lukemisten kannalta. Ainoa ihan pakollinen tauko, joka minulla illalla tulee lukemiseen, on jumalanpalvelus. Tänään on alkanut suuri paasto ja ensimmäisellä paastoviikolla joka ilta on palvelus. Pari tuntia suunnilleen tulee taukoa siis, mutta pyrin illalla lukemaan myöhään...



Ajattelin pärjätä maratonin keskeneräisillä opuksilla (joita on monta!). Kesken ovat siis Mike Pohjolan Sinä vuonna 1918, Tiina Lintusen Punaisten naisten tiet sekä Matkaopas keskiajan Suomeen. Lisäksi tuossa luettavien kasassa on noita Viisikoita. Ja jos jotain ihan muuta haluankin lukea tai nämä kirjat tulisivat valmiiksi, niin omassa kirjahyllyssä onneksi on enemmän kuin tarpeeksi lukemattomia opuksia.

Mutta nyt katson vielä aamun uutiset ja nautin hieman aamiaista, jotta jaksaa lukea!

maanantai 12.2.2018 klo 12.05

Aloitin lukemisen klo 9.30. Nyt on luettu siis 2,5 tuntia. Vaivaiset 64 sivua on edetty, mutta Matkaopas keskiaijan Suomeen ei ole maailman suuritekstisin kirja (vaikka ei kyllä pieninkään) ja marginaaleista löytyy myös paljon kivoja pieniä tietoiskuja, joita ei voi jättää lukematta.

Nyt pidän pienoisen tauon, tuntuu ikävästi kuin en olisi vielä(kään) ihan täysin hereillä. (Miten niin unirytmit olleet viime aikoina vähän mitä sattuu.) Mutta taidan tässä välissä myös vaihtaa luettavaa, ehkä Viisikkoja seuraavaksi....?

maanantai 12.2.2018 klo 15.54

Klo 12.30 jälkeen olen ehtinyt lukea 122 sivua lisää ja tehdä kaikenlaista muuta, ikävä kyllä, pakollista. Suihkussa oli pakko käydä ja pariin sähköpostiinkin vastata. Reilun tunnin olen kuitenkin vain käyttänyt taukoihin, sillä ruokailunkin voi hoitaa, vaikka samalla lukeekin.

Nyt siis yhteensä 186 sivua takana. Olen yllättynyt, sillä en kuvitellut olevani näin hidas lukija. No, eipä mitään. Vielä ehdin puolisen tuntia lukea ennen kuin pitää vetää säälliset vaatteet niskaan ja lähteä kohti kaupunkia, jotta kerkeää illan jumalanpalvelukseen. Tänään käytän ehdottomasti bussia, sillä reilun puoli tuntisen suuntaansa saa hyvin kulumaan linja-autossa lukien 😏

maanantai 12.2.2018 klo 20.56

Viisikko ja salakuljettajat tuli päätökseen bussimatkalla kirkosta kotiin. Nyt jotain apetta ja sitten saa nähdä kauanko silmät pysyy vielä illan aikana auki. Seuraavaksi jatkan Tiina Lintusen Punaisten naisten tiet -opuksen kanssa.

tiistai 13.3.2018 klo 9.42

Luku-urakka päättyi hetki sitten. En tiedä olenko tyytyväinen vai en, mutta olen tyytyväinen lukumaratoniin kokemuksena ja aion jatkossakin osallistua tällaisiin omien ehtimisten mukaan.

Eilen illalla toivoin, että jaksamista olisi riittänyt pidempään. Ikävä kyllä taju lähti jo hyvissä ajoin ennen klo 23. Tosin sitten heräsin neljän aikaan yöllä ja luin tunnin verran ja kello oli klo 7 soittamassa, joten aamullakin ehdin pari tuntia vielä lukea.

Tässä alla nyt sitten laiha yhteenvetoni tältä maratonilta:

Luin yhteensä 3 kirjaa, joista yhden alusta loppuun:


  • Enid Blyton: Viisikko ja salakuljettajat - luettu alusta loppuun, 165 sivua
  • Ilari Aalto & Elina Helkala: Matkaopas keskiajan Suomeen - tätä kahlasin yhteensä 64 sivua
  • Tiina Lintunen: Punaisten naisten tiet - tämän kanssa etenin yhteensä 106 sivua (+ 8 kuvasivua, jotka myös sisätävät kuvineen ja teksteineen mukavasti tietoa)

  • eli yhteensä luin 335 sivua (+ nuo 8 kuvasivua, laskekoon mukaan ken haluaa 😊)


Seuraavaa maratoniani varmaankin hieman suunnittelen paremmin ja pyrin pyhittämään oikeasti koko päivän vain lukemiselle. Nyt se ei ollut täysin mahdollista, mutta ehkä joskus on!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti